Just another WordPress.com site


Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ «Ε. ΦΛΩΡΑΚΗΣ» ΤΩΝ 2.000 ΤΟΝΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ, ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 12 ΝΕΚΡΟΙ, 62 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΟΙ 2 ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ «Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της. Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τις ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω».

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ SITE «defence-point.gr», Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ «η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ετοιμάζεται να προκηρύξει σε λίγες ώρες Διεθνή Διαγωνισμό για την κάλυψη της επείγουσας ανάγκης για την τροφοδοσία της νήσου με ηλεκτρικό ρεύμα». Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΠΛΩΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΔΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΩΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ WESTINGHOUSE TO 1970, ΣΤΟ JACKSONVILLE ΤΗΣ FLORIDA.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ GREENPEACE ΚΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ BELLONA. Ο ΙΒΑΝ ΜΠΛΟΚΟΦ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΡΩΣΙΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. «Είναι τρομακτικό, θα είναι ουσιαστικά μια πλωτή ατομική βόμβα», ΕΙΠΕ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Σχολιάστε